Een visie moet helder, werkbaar en direct toepasbaar zijn. Wij vinden dit net zo belangrijk als de bekende stip op de horizon. Immers, alle planvorming die na de visie wordt ontwikkeld, zal deze leidraad volgen. Om te zorgen dat de visie breed gedragen wordt, staan wij in nauw contact met de opdrachtgever en leren we graag de diverse afdelingen kennen die zullen gaan werken met de visie.

Goed beleid is duidelijk beleid, gebaseerd op onderbouwde keuzes, en bij voorkeur op een goede visie. Voor een beleidsplan gaan wij altijd in overleg met de opdrachtgever over het gewenste detailniveau. Speciale aandachtspunten zoals; voorbereidend data- of veldonderzoek, een participatieproces, een omgangsplan voor transparantie en discretie bij gevoelige kwesties, pakken we graag voor u op.

Visie en beleid

visie en beleid
visievisie

Visie

Een visie is belangrijk om te weten waar je naar toe wilt en waarom. Alle neuzen dezelfde kant op; via het beleid en beheer kunnen vervolgens de details ingevuld worden. De gewenste doelen en het waarom dienen helder, werkbaar en direct toepasbaar te zijn voor een gedragen visie. We leren graag de diverse afdelingen kennen die zullen gaan werken met de visie.

Beeldkwaliteitsplan

Een beeldkwaliteitsplan omschrijft het gewenste beeld, welk kwaliteitsniveau wordt nagestreefd. We stellen ze voor u op.

Beeldkwaliteitsplan
renovatie/revitalisatie

Revitaliseringsplan

Soms is groen verouderd en/of verslechterd en toe aan verjonging. Met een revitaliseringsplan geven we inzicht hoe dat te doen.

Herstelprogramma

Grotere, omvangrijke of langgerekte objecten in de openbare ruimte hebben met de tijd een ‘grote onderhoudsbeurt’ nodig. U kunt hierbij denken aan objecten als bospercelen, dijken, bomenlanen, fietspaden, oevers en kaden enzovoort. Door de omvang van de onderhoudsbeurt kan het vaak niet in één keer en is er een duidelijk herstelplan nodig om alles soepel te laten verlopen. Wij helpen u hier graag bij.

Herstelprogramma
natuurontwikkelingsplan

Natuurontwikkelingsplan

Wanneer een gebied zich op natuurlijke wijze kan ontwikkelen zal successie plaatsvinden. Dit is het proces waarbij pioniersvegetatie zich ontwikkeld tot bos. In een natuurontwikkelingsplan wordt in kaart gebracht hoe het gebied er nu bij ligt, welke potenties het gebied heeft en hoe de tijdverloop van de successie er ongeveer uit zal zien. Aan de hand van uw wensen kunnen wij aangeven waar in de successie ingegrepen kan worden om uw doel te realiseren. De wens kan bijvoorbeeld bestaan om het proces te versnellen of om bepaalde soorten te weren.

Groenbeleidsplan

Als gemeente dient men vast te leggen hoe men met haar groenelementen om gaat; wat zijn de doelstellingen en uitgangspunten? Welke wet- en regelgeving is relevant? Waar wil de gemeente extra aandacht aan besteden en wat heeft minder prioriteit? De uitgangspunten en doelstellingen bepalen het beeld voor de toekomst en ze zullen dus aan moeten sluiten bij de visie van de gemeente.

groenbeleidsplan
bomenbeleidsplan

Bomenbeleidsplan

Een weerbaar bomenbestand heeft vele voordelen. Om een weerbaar bomenbestand te krijgen zijn heldere uitgangspunten en doelstellingen essentieel. Wij helpen u graag met een bomenbeleidsplan.

Kansenanalyses biodiversiteit

Biodiversiteit is van belang voor ons allemaal. Die verscheidenheid aan leven zorgt voor een fijn leefklimaat. Daar dragen we graag aan bij.

Wij kijken graag met u mee voor verschillende kansen om de biodiversiteit te vergroten.

kansenanalysesbiodiversiteit
natuurwaardenkaart

Natuurwaardenkaart

Om aan een goedgekeurde gedragscode te voldoen, zoals die van Stadswerk, moet er een inventarisatie plaatsvinden van beschermde dier- en plantensoorten. Hiermee wordt inzichtelijk waar rekening gehouden moet worden met welke soorten, deze informatie is nodig om bestendig beheer en onderhoud te kunnen uitvoeren. Bij ruimtelijke ontwikkelingen is vaak alleen nog nader onderzoek nodig.

Ontwikkelingsprogramma groen

Een ontwikkelingsprogramma is een programma wat wordt ingezet om aan een grote ambitie te kunnen voldoen. De ambitie wordt uiteengezet in concrete plannen en projecten welke ook meteen ingepland worden. Wij helpen u graag om uw ambitie te verwezenlijken.

ontwikkelingsprogrammagroen
afstemmingbeleidbeheerfusie

Afstemming beleid en beheer na fusie

Bij een fusie is niet meteen alles op elkaar afgestemd, maar de werkzaamheden in de fusiegemeente gaan gewoon door. Wij kunnen u ondersteunen met het afstemmen van de visies, beleidsplannen en beheerplannen.

Maaibeleidsplan

Met de veranderingen die de natuur zo beïnvloeden is het geen overbodige luxe om op papier te hebben waarom je op een bepaalde manier omgaat met je bermen. Waarom maai je daar; hoe vaak maai je; op welke momenten maai je; wat voor machines gebruik je? Dit zijn allemaal vragen waar het maaibeleidsplan een antwoord op geeft.

Maaibeleidsplan, –

ontwikkelingsprogrammagroen
maatwerk

Maatwerk

Weet u nog niet precies wat u wilt, of wilt u een combinatie van mogelijkheden? Geen probleem! Wij gaan graag vrijblijvend met u in gesprek om uw wensen te verkennen en mogelijkheden te bespreken. U kunt hier vrijblijvend contact met ons opnemen.