Beheerplan begraafplaatsen, De Fryske Marren

 

Gemeente De Fryske Marren heeft 15 gemeentelijke begraafplaatsen in haar beheer, verspreid over de gemeente. Een net verzorgde begraafplaats met een aangename sfeer, aantrekkelijk beplanting en voldoende privacy draagt bij aan een prettig en langer bezoek voor de nabestaande. Op zo’n begraafplaats zijn mensen ook eerder geneigd om een graf te reserveren. Een zo hoog mogelijk kwaliteitsniveau is dan ook waar de gemeente naar streeft.

In 2021 zijn door middel van een schouw alle begraafplaatsen geïnventariseerd om een uitgangssituatie te schetsen. Hierin is gekeken naar de ligging, het ontwerp en de staat van instandhouding. Er is duidelijk naar voren gekomen waar de kansen en knelpunten liggen per begraafplaats.

Om alle begraafplaatsen op een bepaald kwaliteitsniveau te krijgen én te onderhouden hebben wij voor de gemeente een renovatie- en beheerplan opgesteld waarin de benodigde kosten en capaciteitbepaling naar voren komen om alle begraafplaatsen op het gewenste kwaliteitsniveau te krijgen.

Tags: Beheerplan, Beheerplan begraafplaatsen
Opdrachtgevers waarvoor we een project als deze hebben uitgevoerd:
Gemeente De Fryske MarrenGemeente StadskanaalGemeente WormerlandGemeente Schagen
Beheerplan begraafplaatsen
Projecten Beheerplan