Participatie met aanwonenden Balklandpark, Harlingen

 

Gemeente Harlingen is bezig met de ontwikkeling van een nieuw stadspark. Het ontwerp was al klaar maar via ‘Right to Challenge’ heeft een groep mensen zich gemeld om het ontwerp aan te passen. Zij hebben een nieuw ontwerp voorgesteld voor de noordkant van het nieuw te ontwikkelen park. Wij hebben het participatieproces begeleid voor de gemeente en de groep bewoners.

Het ontwerp van de groep bewoners is helemaal vanaf 0 doorgenomen en besproken. Met mediation, aandacht, goede gesprekken en een aantal kleine aanpassingen in verband met de ontwikkelkaders, is het noorden van het park ontworpen door de groep bewoners. Het park wordt nu gerealiseerd en de basis van vrijwilligheid wordt voor ongeveer een ton ingevuld.

De groep bewoners heeft zich verenigd in ‘Stichting Ecologisch Stadspark Harlingen’, zodat ze door kunnen met hun ideeën en positieve ontwikkelingen. Via de participatie is waarde toegevoegd aan dit stadspark.

Tags: Inrichting openbare ruimte, Participatie
Opdrachtgevers waarvoor we een project als deze hebben uitgevoerd:
Gemeente Harlingen
Participatie
Projecten Inrichting openbare ruimte