‘Vertrouwen is de drijfveer voor een prettige samenwerking en een stimulans om te komen tot het gewenste resultaat’. Elkaar leren kennen hoort hier bij. Op deze pagina vertellen we je meer over ons. Wat ons drijft en wie we zijn. Maak kennis met onze experts.

Missie
Wij leveren ons werk met kwaliteit hoog in het vaandel zodat we kunnen bijdragen aan een gezondere en groenere leefomgeving. Hierbij ontwikkelen we professionele, langdurige relaties met onze medewerkers. We zijn trots op de werkzaamheden en onze bijdrage aan een kwalitatief groener Noord-Nederland.
De kwaliteit zit niet alleen in onze producten en diensten, maar ook in het proces daarnaartoe. Kwaliteit zit hem in een goede communicatie met de opdrachtgever, met een betrokken, proactieve houding. Kwaliteit zit in onze integrale blik, waarbij we per gebied of locatie kijken naar de beste mogelijkheden. Kwaliteit zit in behulpzame, onderbouwende en oplossingsgerichte communicatie tussen collega’s. Samen leveren we maatwerk voor verschillende vraagstukken in het groene werkveld.
Dit doen wij volgens onze kernwaarden: betrokken, dynamisch en duurzaam.
Wat ons bindt is onze passie voor groen. We krijgen er energie van om ons dagelijks in te mogen zetten voor een groene (leef)omgeving, met oog voor mens en dier. Hierbij geven we een stem aan de natuur, maken we weloverwogen besluiten en streven we naar het benutten van de volle groene potentie. Daarrnaast proberen we als bedrijf onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden, door het maken van duurzame keuzes, het aanmoedigen van circulaire economie en het toepassen van mitigerende maatregelen.
We werken vanuit de motivatie dat het groen in Noord-Nederland een kwaliteitsimpuls kan gebruiken. Dit is de reden van ons bestaan en dit is waar wij ons hard voor maken.
Wij staan voor:
- Kwaliteit
- Flexibiliteit
- Menselijk contact
- Teamwerk
Het team

Niek Witteveen – Adviseur Groen
“Oprechtheid is de basis van vertrouwen. Vertrouwen is de drijfveer voor een prettige samenwerking en een stimulans om te komen tot het gewenste resultaat”
Als onafhankelijk adviseur heb ik mij ontwikkeld tot een expert van de inrichting, het beheer en het onderhoud van de openbare ruimte. Ik bezit brede kennis en ervaring door mijn betrokkenheid bij en de ondersteuning van (semi-)overheden bij moeilijke vraagstukken. Mijn groene opleiding heeft daarvoor de basis gelegd. Door mijn werkzaamheden heb ik daarnaast ook veel kennis opgedaan van de overige facetten van de openbare ruimte, zoals civiele projecten of sport- en speelplaatsen. Door mijn ondernemende karakter heb ik bovendien bestuurlijke sensitiviteit ontwikkeld, dat van pas komt bij processen van besluitvorming. En omdat ik ‘out of the box’ durf te denken bied ik integrale oplossingen die bijdragen aan een positief resultaat en een mooie toekomst. Daarbij staat het doel altijd centraal.
Sven Nelis – Projectleider & Adviseur Groen en Natuur
Ecologie en non-ecologische belangen zijn niet zwart-wit; er zijn een heleboel groentinten die mogelijk zijn. Een goed afwegingskader, beleid en ontwerp staan aan de basis van een goed werkende symbiose. Denk in kansen, niet in onmogelijkheden. Daarnaast is het goed om te beseffen dat niet alles kan. Het draait om goed doordachte keuzes”
In Nederland beseffen we steeds meer dat ecologie een belangrijke rol speelt in een gezonde leefomgeving. Ecosysteemdiensten, natuurinclusieve landbouw, ecologisch groenbeheer; allemaal termen die steeds vaker de revue passeren. Maar hoe pas je dat toe op een bestaande situatie? Kunnen andere belangen als veiligheid, recreatie en economische activiteiten dan nog wel doorgaan?
Met mijn specialisme op het gebied van ecologie en (ruimtelijke) planvorming, breng ik kennis en kunde in praktijk met het inventariseren en analyseren van aanwezige (beschermde én onbeschermde) natuurwaarden en (gebruiks-)actoren, om vervolgens een goed doordacht beleids-, beheer of inrichtingsplan te schrijven. Daarnaast ben ik als ecoloog betrokken bij het verzorgen van voortrajecten (Quickscans, Nader Onderzoeken, Ontheffingstrajecten) en het begeleiden van het uitvoeringstraject. Het maakt daarbij niet uit of de opdrachtgever een private partij is, aannemer of overheidsinstantie.


Niek Heijnen – Projectleider & Adviseur Groen
De wisselwerking tussen het groene en grijze milieu is wat mij interesseert. Een toekomstbestendige, duurzame openbare ruimte is niet te realiseren als we ecologie en planologie als twee aparte disciplines beschouwen.
Het veranderende klimaat speelt een steeds grotere rol bij ruimtelijke ontwikkelingen; we worden ons steeds meer bewust van de rol die ons groene kapitaal vervult en de positieve invloeden van groen op onze leefomgeving en onze gezondheid. Ook bij overheden groeit de vraag naar slimme inrichtingen en functiegericht toepassen van groen. Met aandacht voor hitte en droogte, waterbeheer en biodiversiteit, zonder hierbij de omgevingswaarde, de gebruiker of beheerder uit het oog te verliezen.
Binnen Witteveen groenprojecten en advies houd ik mij bezig met deze groene vraagstukken binnen de bebouwde omgeving. Hierbij ondersteun ik gemeenten bij groenvragen, denk mee met projectontwikkeling en stel ik beheer- en beleidstukken, adviezen of beplantingsplannen. In mijn werk streef ik naar leefbare, inclusieve en veilige groene inrichtingen, met oog voor klimaat, duurzaamheid en biodiversiteit. Met een integrale kijk op het systeem, het karakter van de omgeving en de wensen van de gebruiker.
Franke Willem Hoekstra – Projectleider & Adviseur Groen
De afgelopen jaren heb ik mij met allerlei vraagstukken op het gebied van onze groene buitenruimte bezig gehouden. Dat varieert van het maken van groenontwerpen en beplantingsplannen tot de advisering voor groen van ruimtelijke plannen. Het is zaak om gezamenlijk op te trekken met groene en civiele werken. Deze sluiten vaak bij elkaar aan in de openbare ruimte.
Ik ga dan ook voor ‘beheerbewust ontwerpen’. Een ontwerp kan nog zo mooi lijken, het moet ook te beheren zijn. En door mijn praktische ervaring en instelling zie ik mogelijkheden en juist onmogelijkheden. In mijn ogen moeten groen en grijs meer met elkaar optrekken. En dat begint doorgaans al aan de ontwerptafel. Neem als voorbeeld een boom; op de tekening is deze zo geplaatst, alleen in de praktijk moet deze boom wel voldoende ondergrondse groeiruimte tot zijn beschikking hebben. Alleen ga je sneller, samen kom je verder!
Zorg verder voor diversiteit in je beplanting en stap af van monocultuur. Monoculturen maken groenelementen kwetsbaar voor allerlei ziekten en plagen, denk alleen maar eens aan de eikenprocessierups. Zie vooral de voordelen en kansen van diversiteit en probeer op deze manier bij te dragen aan het hogere doel en dat is het vergroten en herstellen van biodiversiteit.


Maarten Klein – Projectleider & Adviseur Groen en Natuur
Na het afronden van mijn grafische opleiding ben ik Bos- en Natuurbeheer gaan studeren aan Van Hall Larenstein. Hier heb ik geleerd om mijn brede interesse in de natuur toe te passen in de praktijk. Het opstellen van inrichtingsplannen, het uitvoeren van ecologisch onderzoek en het maken van beheerplannen zijn enkele vaardigheden die mij zijn bijgebracht tijdens deze opleiding. Mijn passie voor groen geeft mij de motivatie om mijzelf in te zetten voor een omgeving waarbij leefbaarheid en biodiversiteit hand en hand gaan. Door dit te combineren met mijn creativiteit hoop ik een bijdragen te kunnen leveren aan een samenleving die zich bewust is van de vele positieve effecten die de natuur met zich mee brengt.
Marja Roorda – Projectleider & Adviseur Groen
Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in de groene omgeving en natuurlijke processen. Tijdens de opleiding Bos- en Natuurbeheer heb ik veel kennis opgedaan over natuurgebieden en het opstellen van beheer- en inrichtingsplannen. Ik heb mij verdiept in de stedelijke omgeving en gezien hoe belangrijk het is om rekening te houden met klimaatbestendigheid en duurzaamheid. Het wordt steeds zichtbaarder dat het klimaat verandert en er liggen veel kansen om de leefomgeving groener en klimaatbestendig in te richten. Elk gebied is weer anders en brengt nieuwe vraagstukken met zich mee. Ik ben gedreven om aan de slag te gaan met deze vraagstukken en verschillende projecten die bijdragen aan de groene omgeving.


Linda Zijlstra – Projectleider & Adviseur Groen en Natuur
In onze huidige leefomgeving treden er steeds meer spanningen op tussen mens, dier en milieu. Daarbij worden de veranderingen in het klimaat steeds zichtbaarder en worden wij ons hier ook steeds bewuster van: we houden ons bezig met klimaatadaptatie, groenbeheer en natuurinclusief bouwen. Aan de andere kant is er woningnood en moet het groen wijken voor de aanleg van wegen.
Als diermanager met een passie voor ecologie hou ik me graag bezig met het op een duurzame manier naast elkaar laten bestaan van deze spanningsvelden: ik sta er voor om Nederland groener en duurzamer te maken op een manier waarbij mens en natuur goed naast elkaar kunnen leven. Binnen Witteveen Groenprojecten & Advies houd ik me daarom ook bezig met het opstellen van onder meer beleidsplannen, het uitvoeren van quick-scans en nader ecologisch onderzoek
Voor de uitvoering van deze vraagstukken kijk ik graag samen met u en met een frisse blik naar de kansen en mogelijkheden die er zijn en hoe we deze ten volle kunnen benutten, zonder de natuurwaarden tekort te doen.
Luuk Vollmuller – Projectmedewerker & Adviseur Groen
Al van jongs af aan ben ik bezig met natuur. Hier heb ik dan ook met veel plezier mijn hele schoolcarrière aan gewijd. Zo heb ik bos- en natuurbeheer en milieukunde met de richting toegepaste ecologie afgerond.
Tijdens mijn studie milieukunde heb ik de breedte opgezocht van natuur meer naar milieu. Hierbij vond ik het interessant om onderzoek te doen en advies te geven over ecosystemen in de breedste zin van het woord.
Voor mijn afstuderen ben ik in aanraking gekomen met Witteveen en kreeg ik de mogelijkheid om te blijven toen ik klaar was. Binnen Witteveen zoek ik, net als in mijn studie, de breedte op. Ik help graag bij verschillende projecten met verschillende onderwerpen.


Sander van der Leest – Projectleider & Adviseur Groen en Natuur
Sinds mijn jeugd ben ik gefascineerd door de diverse flora en fauna in mijn omgeving. Dit heeft geleid tot mijn hobby als natuurfotograaf al op jonge leeftijd. Naarmate ik ouder werd groeide mijn begrip dat er vele complexe interacties bestaan in de natuur wat mij tot op heden blijft intrigeren. Mijn opleiding Milieukunde bij Van Hall Larenstein heeft hierbij een extra verdieping aangebracht in mijn brede interesse voor de natuur en onze leefomgeving.
Binnen Witteveen Groenprojecten en Advies richt ik mij onder meer op advies in het groenbeheer, beleidsontwikkeling en het uitvoeren van flora & fauna inspecties. Hierbij streef ik er altijd naar mijn kennis en expertise te vergroten. Bij elk project, elke opdracht en/of contact met onze opdrachtgevers tracht ik altijd de juiste informatie zorgvuldig te onderzoeken en te presenteren. Daarbij hou ik altijd rekening met de juiste balans tussen de belangen van mens en milieu.
Rikst Leenstra – Projectmedewerker & Adviseur Groen
Tijdens mijn Bachelor Global Responsibility & Leadership heb ik mij verdiept in verschillende duurzaamheidsvraagstukken. Een van de belangrijkste dingen die ik hier heb geleerd is om maatschappelijk vraagstukken te benaderen vanuit een multidisciplinaire aanpak.
De oplossingen voor uitdagingen zoals het veranderende klimaat en de afnemende biodiversiteit gaan hand in hand met kansen op sociaal en economisch vlak. Zo biedt meer groen kansen voor verschillende soortgroepen maar kan het ook een effectieve oplossing tegen wateroverlast en hitte zijn. Ik vind het een interessante uitdaging om te zoeken naar oplossingen die zorgen dat de sociale, economische en natuurlijke aspecten elkaar aanvullen en waar mogelijk versterken.


Lars Pomp – Projectmedewerker & Adviseur Groen
Vanuit mijn stage bij Witteveen heb ik de volgende stap kunnen zetten en als werknemer verder gaan bij dit mooie bedrijf! Ik kom vanuit de opleiding Milieukunde van het Van Hall Larenstein en doe de major Toegepaste Ecologie. Bij de ecologie ligt dan ook mijn interesse. Ik vind het erg leuk om erachter te komen hoe een ecosysteem in elkaar zit en de rol van de verschillende organismen daarin, of dit nou in een bos, op het wad of in een meer is. Door erachter te komen aan welke ‘knoppen’ gedraaid kan worden, kan zo’n gebied de gewenste kant op gestuurd of versterkt worden. Tijdens mijn werk ga ik daar mee bezig en hoop ik verder te leren over de ecologische/milieukundige vraagstukken die spelen in Noord-Nederland en hoe deze effectief en zorgvuldig aangepakt kunnen worden.
Stephanie Zuurman – Projectmedewerker & Adviseur Groen
Als omgevingspsycholoog en Trainee Duurzame Ontwikkeling liggen natuur en duurzaamheid mij nauw aan het hart. Ik draag dan ook graag mijn steentje bij aan een groenere toekomst en streef ernaar om een klimaatbestendige leefomgeving te creëren. En hoe is dit nou beter te bereiken dan door de uitdaging samen aan te gaan? Want voor een groenere toekomst is niet alleen biodiversiteit en groenbeheer nodig, maar ook participatie speelt een belangrijke rol!
Ik ben werkzaam bij Witteveen Groenprojecten & Advies als junior projectmedewerker. In deze functie ga ik aan de slag met duurzame projecten waarin ik mijn passie voor klimaatadaptatie en participatie kan combineren met mijn achtergrond in de omgevingspsychologie.
Ik heb zin in deze nieuwe uitdaging en ik kijk ernaar uit om mijn vaardigheden en kennis te ontwikkelen in dit duurzame werkveld!

Nationale Bijenstrategie
Wij zijn trotse partner van de Nationale Bijenstrategie! Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft deze strategie opgezet met als doel dat er in 2030 meer bijensoorten zijn, met een stabiele of positieve populatietrend. Ook moet de verspreiding van bijen in heel Nederland zijn toegenomen. Wij werken hier graag aan mee. In onze naaste leefomgeving kan er nog veel verbeterd worden, zowel voor de bijen als voor de biodiversiteit in het algemeen.
Wij maken plannen met daarin toekomstperspectief voor overheden en bedrijven. We creëren visies en maken beleid. In al onze projecten dragen we bij aan de biodiversiteit ten behoeve van de bestuivers.
Norminstituut Bomen
Wij zijn lid van het Norminstituut Bomen. Hierdoor zijn we continu op de hoogte van de laatste ontwikkelingen omtrent bomen. Wij werken bij onze diensten altijd volgens het Handboek Bomen. Dit omvat gestandaardiseerde kwaliteitseisen, richtlijnen en normen die van toepassing zijn bij de uitvoering van werkzaamheden in, rond en met bomen. Dit waarborgt de kwaliteitszorg rond bomen op professionele wijze.
Kennisplatform CROW
De CROW Kennisbank is het nationaal kennisplatform voor infrastructuur, openbare ruimte, verkeer en vervoer. Wij hebben toegang tot de CROW kennisbank om zo onze kennis over beeldkwaliteit te vergroten en te verwerken in onze producten zoals bestekken en groenbeheer-/beleidsplannen.
